ΝΕΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ για ΟΛΟΥΣ του φοιτητές του ΠΙ
«Εκπαίδευση φοιτητών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στη Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου στις Σχολικές Μονάδες»
(Δευτέρα, 9 Δεκεμβρίου 2019, 15:30-18:00, Αμφιθέατρο Π.Τ.Δ.Ε., α όροφος)
Εισηγήτρια του σεμιναρίου είναι η Δρ. Ασημίνα Κούρου, Προϊσταμένη Τμήματος Εκπαίδευσης - Ενημέρωσης του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π.)
Δικαίωμα συμμετοχής: ΌΛΟΙ οι Φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (Αριθμός θέσεων: 114 άτομα)
Οι αιτήσεις θα κατατεθούν on-line στον σύνδεσμο που ακολουθεί, ο οποίος θα ενεργοποιηθεί στις 3 Δεκεμβρίου 2019 (10.00 π.μ.) και θα παραμείνει ενεργός έως τις 5 Δεκεμβρίου 2019 (10.00 π.μ.):
ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 


«Εκπαίδευση Φοιτητών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στις Πρώτες Βοήθειες και ΚΑΡΠΑ» (2015-2018: Εκπαίδευση 382 φοιτητών)

Το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 με πρωτοβουλία του Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων πραγματοποιήθηκε συνεργασία με τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων (ΠΓΝΙ) και την Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Επειγόντων Περιστατικών (ΕΕΔΕΠ) και ξεκίνησε η υλοποίηση σεμιναρίων πρώτων βοηθειών για τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Η εκπαίδευση παρέχεται στους φοιτητές δωρεάν από τη ΜΕΘ ΠΓΝΙ και την ΕΕΔΕΠ, μετά από σχετικά αιτήματα του Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, από το 2014 έως το 2018, το Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. οργάνωσε και υλοποίησε 10 δωρεάν σεμινάρια με τίτλο «Εκπαίδευση Φοιτητών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στις Πρώτες Βοήθειες και ΚΑΡΠΑ», στα οποία εκπαιδεύτηκαν συνολικά 382 φοιτητές από 62 πιστοποιημένους από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (ERC) εκπαιδευτές.
Η εκπαίδευση περιλαμβάνει εισήγηση σε ολομέλεια (Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) για ενήλικες, ΚΑΡΠΑ για παιδιά, τσιμπήματα φιδιών, εντόμων, πνιγμονή από ξένο σώμα, περιποίηση τραυμάτων) και πρακτική εξάσκηση σε μικρές ομάδες.
Η συγκεκριμένη δράση τελεί υπό την επιστημονική εποπτεία του Δρ. Αθανάσιου Κιτσάκου, Διευθυντή ΕΣΥ ΜΕΘ ΠΓΝΙ και Προέδρου της ΕΕΔΕΠ.
Τα σεμινάρια πραγματοποιούνται στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, σε αίθουσες του ΔΙΚΕΠΠΕΕ «Σταύρος Νιάρχος».

 

Αναλυτικά, οι όροι συμμετοχής είναι οι εξής:

  1. Οι θέσεις στο κάθε σεμινάριο είναι περιορισμένες και τηρείται σειρά προτεραιότητας.
  2. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο προπτυχιακοί φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και μόνο στις ημερομηνίες σεμιναρίων που ορίζονται από το ΚΕΔΙΒΙΜ για την αντίστοιχη Σχολή-Τμήμα: http://dikeppee.uoi.gr/kek-current/fa
  3. Σε περίπτωση που κάποιος φοιτητής δηλώσει συμμετοχή σε σεμινάριο που δεν αφορά στη Σχολή-Τμήμα του, η αίτηση θεωρείται άκυρη.
  4. Αιτήσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές μόνο εντός των προθεσμιών, όπως αυτές ορίζονται από το ΚΕΔΙΒΙΜ για την κάθε Σχολή. Οι αιτήσεις που αποστέλλονται εκτός των προθεσμιών θεωρούνται άκυρες.
  5. Οι αιτήσεις κατατίθενται on-line στον παρακάτω σύνδεσμο, ο οποίος θα ενεργοποιείται εντός συγκεκριμένων προθεσμιών για κάθε σεμινάριο: http://dikeppee.uoi.gr/kek-current/fa
  6. Σε κάθε σεμινάριο συμμετέχουν μόνο όσοι λάβουν E-mail επιβεβαίωσης συμμετοχής από το ΚΕΔΙΒΙΜ.
  7. Η κατάταξη καθώς και η λίστα των συμμετεχόντων για κάθε σεμινάριο ανακοινώνονται στην ιστοσελίδα του ΚΕΔΙΒΙΜ:
    http://dikeppee.uoi.gr/kek-current/fa