Ανακοινώσεις

Εκπαίδευση Φοιτητών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στις Πρώτες Βοήθειες και ΚΑΡΠΑ Ακαδημαϊκό έτος 2017-2018

Εκπαίδευση Φοιτητών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στις Πρώτες Βοήθειες και ΚΑΡΠΑ
Ακαδημαϊκό έτος 2017-2018

flyer studentsfa

Για 3η συνεχόμενη ακαδημαϊκή χρονιά το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ) του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε συνεργασία με τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων (ΠΓΝΙ) & την Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Επειγόντων Περιστατικών (ΕΕΔΕΠ) υλοποίησαν δωρεάν σεμινάρια εκπαίδευσης των φοιτητών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στις Πρώτες Βοήθειες και Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ). Το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 υλοποιήθηκαν τρία δωρεάν σεμινάρια με τίτλο «Εκπαίδευση Φοιτητών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στις Πρώτες Βοήθειες και ΚΑΡΠΑ», στα οποία εκπαιδεύτηκαν συνολικά 130 φοιτητές από 24 πιστοποιημένους από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (ERC) εκπαιδευτές.
Να σημειώσουμε ότι η συστηματική υλοποίηση σεμιναρίων πρώτων βοηθειών και ΚΑΡΠΑ για τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ξεκίνησε το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 με πρωτοβουλία του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ) του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Μέχρι το τέλος του ακαδημαϊκού έτους 2017-2018, έχουν ήδη πραγματοποιηθεί δέκα (10) δωρεάν σεμινάρια, στα οποία εκπαιδεύτηκαν συνολικά 382 φοιτητές από 62 πιστοποιημένους από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (ERC) εκπαιδευτές. Η εκπαίδευση περιλαμβάνει εισήγηση σε ολομέλεια και πρακτική εξάσκηση σε μικρές ομάδες, υπό την επιστημονική εποπτεία του Δρ. Αθανάσιου Κιτσάκου, Διευθυντή ΕΣΥ ΜΕΘ ΠΓΝΙ και Προέδρου της ΕΕΔΕΠ. Η εκπαίδευση παρέχεται στους φοιτητές δωρεάν από τη ΜΕΘ ΠΓΝΙ και την ΕΕΔΕΠ, μετά από σχετικά αιτήματα του Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.
Τα σεμινάρια πραγματοποιούνται σε αίθουσες του ΔΙΚΕΠΠΕΕ «Σταύρος Νιάρχος», στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.
Η δράση συνεχίζεται και το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019.

Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.)
Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
http://dikeppee.uoi.gr/kek
Fb: kekuoi

ΝΕΑ Διαδικτυακά Σεμινάρια Επιμόρφωσης με Βιντεομαθήματα

ΝΕΑ Διαδικτυακά Σεμινάρια Επιμόρφωσης με Βιντεομαθήματα 
Έναρξη αιτήσεων: Τετάρτη, 18 Απριλίου 2018

- Καινοτόμα πλατφόρμα μάθησης με διαδραστικό περιεχόμενο
(βιντεοδιαλέξεις, quiz, δραστηριότητες, λειτουργία forum κ.ά.)
- Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης από το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
- Δωρεάν παρακολούθηση
Εφόσον κάποιος επιθυμεί να λάβει Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης, καλείται να καταβάλει ένα προσιτό αντίτιμο.

Επιστημονικά Υπεύθυνος Προγράμματος
Καθηγητής Αναστάσιος Μικρόπουλος, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Περισσότερες Πληροφορίες:
http://dikeppee.uoi.gr/kek-current/elearn
www.coursity.gr

2018 COURSITY POSTER

 

Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών για Φοιτητές Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

To Σάββατο 3 Μαρτίου 2018 (9.30 π.μ. - 12.30 μ.μ.) θα πραγματοποιηθεί νέο δωρεάν τρίωρο σεμινάριο με τίτλο «Εκπαίδευση Φοιτητών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στις Πρώτες Βοήθειες και ΚΑΡΠΑ».
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν 50 προπτυχιακοί φοιτητές των εξής Σχολών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων:

• Σχολή Επιστημών Υγείας &
• Φιλοσοφική Σχολή

Το σεμινάριο οργανώνουν το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε συνεργασία με τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων (ΠΓΝΙ) και την Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Επειγόντων Περιστατικών (ΕΕΔΕΠ).
Η εκπαίδευση περιλαμβάνει εισήγηση σε ολομέλεια και πρακτική εξάσκηση σε μικρές ομάδες και τελεί υπό την εκπαιδευτική εποπτεία του Δρ. Αθανάσιου Κιτσάκου, Διευθυντή ΕΣΥ ΜΕΘ ΠΓΝΙ και Προέδρου της ΕΕΔΕΠ. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, σε αίθουσες του ΔΙΚΕΠΠΕΕ «Σταύρος Νιάρχος».
Οι αιτήσεις θα κατατεθούν on-line στον σύνδεσμο που ακολουθεί, ο οποίος θα ενεργοποιηθεί στις 12 Φεβρουαρίου 2018 (11.00 π.μ.) και θα παραμείνει ενεργός έως τις 16 Φεβρουαρίου 2018 (11.00 π.μ.):
Η συμμετοχή θα βασιστεί στη σειρά προτεραιότητας κατάθεσης αίτησης.
http://dikeppee.uoi.gr/kek-current/fa

Resize Flyer FA 3 3 2018