Ανακοινώσεις

2ο Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών-Σχολή Επιστημών Αγωγής

2ο σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών (12 Δεκεμβρίου 2015) - Σχολή Επιστημών Αγωγής

Λόγω της μεγάλης ζήτησης, το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε συνεργασία με τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων (ΓΠΝΙ) και την Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Επειγόντων Περιστατικών (ΕΕΔΕΠ) θα υλοποιήσουν 2ο σεμινάριο πρώτων βοηθειών για 30 φοιτήτριες/φοιτητές της Σχολής Επιστημών Αγωγής το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015.
Για το συγκεκριμένο σεμινάριο δεν θα κατατεθούν νέες αιτήσεις. Ισχύει η κατάταξη των αιτήσεων, όπως είχε διαμορφωθεί για το 1ο σεμινάριο (7.11.2015).
Επιπλέον, θα καταβληθεί προσπάθεια ένταξης των υπόλοιπων ατόμων σε πιθανές κενές θέσεις στα σεμινάρια των άλλων Σχολών του Πανεπιστημίου, που θα οργανωθούν το 2016.

Προγραμματισμός επόμενων σεμιναρίων:

Οι ημερομηνίες σεμιναρίων πρώτων βοηθειών για τους φοιτητές των άλλων Σχολών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων θα ανακοινωθούν προσεχώς στην ιστοσελίδα του ΚΕΔΙΒΙΜ: http://dikeppee.uoi.gr/kek-current

Picture 2 first aid

Πρόγραμμα εξ' αποστάσεως επιμόρφωσης «Νεοελληνική Λογοτεχνία και Ψηφιακές Τεχνολογίες» (χειμερινός κύκλος)

Μετά από την επιτυχημένη υλοποίηση του επιμορφωτικού προγράμματος «Νεοελληνική Λογοτεχνία και Ψηφιακές Τεχνολογίες»,  το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Εργαστήριο Νέας Ελληνικής Φιλολογίας προσφέρει ξανά το πρόγραμμα στον χειμερινό κύκλο (Έναρξη εγγραφών: 15 Ιουνίου 2015)

Το Πρόγραμμα έχει διάρκεια δώδεκα διδακτικών εβδομάδων (21.9.2015 – 14.12.2015) και υλοποιείται αποκλειστικά με τη μεθοδολογία της εξ αποστάσεως μάθησης (e-learning).

ΕΓΓΡΑΦΕΣ
Από 15 Ιουνίου έως 18 Σεπτεμβρίου 2015

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

στην ιστοσελίδα του Προγράμματος http://www.digilit-edu.net ή στη Γραμματεία του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης (τηλ. 26510-09141, 26510-09131, elearn@uoi.gr)

 

 

Πρόγραμμα εξ' αποστάσεως επιμόρφωσης «Νεοελληνική Λογοτεχνία και Ψηφιακές Τεχνολογίες»

Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Εργαστήριο Νέας Ελληνικής Φιλολογίας ανακοινώνουν το επιμορφωτικό πρόγραμμα «Νεοελληνική Λογοτεχνία και Ψηφιακές Τεχνολογίες»

Το Πρόγραμμα έχει διάρκεια τεσσάρων μηνών (6.10.2014 – 24.2.2015) και υλοποιείται αποκλειστικά με τη μεθοδολογία της εξ αποστάσεως μάθησης (e-learning).

ΕΓΓΡΑΦΕΣ
Από 16 Ιουνίου έως 3 Οκτωβρίου 2014

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
στην ιστοσελίδα του Προγράμματος http://www.digilit-edu.net ή στη Γραμματεία του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης (τηλ. 26510-09141, 26510-09131, elearn@uoi.gr)

 

 

Πρόσκληση του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε συνέδριο της Κομισιόν

Το πέμπτο πρόγραμμα πρακτικής άσκησης πτυχιούχων Leonardo Da Vinci του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης (πρώην Κ.Ε.Κ.) του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με τίτλο «Συνδέοντας Θεωρία και Πράξη: Ευρωπαϊκή κινητικότητα Πτυχιούχων με στόχο την πρακτική άσκηση»(2013-2014) συμμετείχε, μετά από πρόσκληση, στο συνέδριο της Κομισιόν με τίτλο "European Monitoring Conference–Work Based Learning and Apprenticeships", που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες στις 11 και 12 Φεβρουαρίου 2014. Στο συνέδριο συμμετείχαν 142 προγράμματα καλής πρακτικής (good practice) Leonardo και Erasmus από 27 ευρωπαϊκές χώρες, 5 εκ των οποίων από την Ελλάδα, με μοναδικό τριτοβάθμιο ίδρυμα το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Στα πλαίσια του προγράμματος Leonardo του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης, 30 άνεργοι πτυχιούχοι του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και άλλων ελληνικών Πανεπιστημίων έχουν πραγματοποιήσει πρακτική άσκηση σε 16 οργανισμούς σε 6 ευρωπαϊκές χώρες. Επιστημονικός υπεύθυνος του έργου είναι ο Καθηγητής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κ. Βενετσάνος Μαυρέας, ενώ διοικητική υπεύθυνη είναι η κα Μαρία Παπαδοπούλου, υπεύθυνη δράσεων κινητικότητας Leonardo στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Σημειώνεται ότι το Κέντρο έχει συντονίσει έως τώρα 5 προγράμματα κινητικότητας Leonardo, στα οποία συμμετείχαν συνολικά 94 άτομα που πραγματοποίησαν πρακτική άσκηση σε 40 οργανισμούς σε 13 ευρωπαϊκές χώρες. Το 2012 το Κέντρο βραβεύτηκε από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών για τις υψηλές προδιαγραφές ποιότητας στο σχεδιασμό και υλοποίηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων Leonardo.