Ανακοινώσεις

Πρόγραμμα εξ' αποστάσεως επιμόρφωσης «Νεοελληνική Λογοτεχνία και Ψηφιακές Τεχνολογίες»

Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Εργαστήριο Νέας Ελληνικής Φιλολογίας ανακοινώνουν το επιμορφωτικό πρόγραμμα «Νεοελληνική Λογοτεχνία και Ψηφιακές Τεχνολογίες»

Το Πρόγραμμα έχει διάρκεια τεσσάρων μηνών (6.10.2014 – 24.2.2015) και υλοποιείται αποκλειστικά με τη μεθοδολογία της εξ αποστάσεως μάθησης (e-learning).

ΕΓΓΡΑΦΕΣ
Από 16 Ιουνίου έως 3 Οκτωβρίου 2014

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
στην ιστοσελίδα του Προγράμματος http://www.digilit-edu.net ή στη Γραμματεία του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης (τηλ. 26510-09141, 26510-09131, elearn@uoi.gr)

 

 

Πρόσκληση του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε συνέδριο της Κομισιόν

Το πέμπτο πρόγραμμα πρακτικής άσκησης πτυχιούχων Leonardo Da Vinci του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης (πρώην Κ.Ε.Κ.) του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με τίτλο «Συνδέοντας Θεωρία και Πράξη: Ευρωπαϊκή κινητικότητα Πτυχιούχων με στόχο την πρακτική άσκηση»(2013-2014) συμμετείχε, μετά από πρόσκληση, στο συνέδριο της Κομισιόν με τίτλο "European Monitoring Conference–Work Based Learning and Apprenticeships", που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες στις 11 και 12 Φεβρουαρίου 2014. Στο συνέδριο συμμετείχαν 142 προγράμματα καλής πρακτικής (good practice) Leonardo και Erasmus από 27 ευρωπαϊκές χώρες, 5 εκ των οποίων από την Ελλάδα, με μοναδικό τριτοβάθμιο ίδρυμα το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Στα πλαίσια του προγράμματος Leonardo του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης, 30 άνεργοι πτυχιούχοι του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και άλλων ελληνικών Πανεπιστημίων έχουν πραγματοποιήσει πρακτική άσκηση σε 16 οργανισμούς σε 6 ευρωπαϊκές χώρες. Επιστημονικός υπεύθυνος του έργου είναι ο Καθηγητής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κ. Βενετσάνος Μαυρέας, ενώ διοικητική υπεύθυνη είναι η κα Μαρία Παπαδοπούλου, υπεύθυνη δράσεων κινητικότητας Leonardo στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Σημειώνεται ότι το Κέντρο έχει συντονίσει έως τώρα 5 προγράμματα κινητικότητας Leonardo, στα οποία συμμετείχαν συνολικά 94 άτομα που πραγματοποίησαν πρακτική άσκηση σε 40 οργανισμούς σε 13 ευρωπαϊκές χώρες. Το 2012 το Κέντρο βραβεύτηκε από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών για τις υψηλές προδιαγραφές ποιότητας στο σχεδιασμό και υλοποίηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων Leonardo.

Εισήγηση για το Leonardo μετά από πρόσκληση του ΙΚΥ

Εισήγηση του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης με τίτλο «Διασφάλιση Ποιότητας στην Οργάνωση Κινητικότητας Leonardo Da Vinci, PLM: Η περίπτωση των προγραμμάτων του Κ.Ε.Κ. του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων» μετά από πρόσκληση του ΙΚΥ.

Η ημερίδα του ΙΚΥ «Διαχείριση και Παρακολούθηση Σχεδίων Κινητικότητας Leonardo Da Vinci 2012» (Αθήνα, 6 Ιουλίου 2012) απευθύνονταν σε περισσότερους από 100 φορείς υλοποίησης προγραμμάτων Leonardo από όλη την Ελλάδα. Η εισήγηση πραγματοποιήθηκε από την κα Μαρία Παπαδοπούλου και αφορούσε στην παρουσίαση της στρατηγικής του Κ.Ε.Κ. του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στην οργάνωση και υλοποίηση προγραμμάτων Leonardo Da Vinci με βάση τον «Ευρωπαϊκό Χάρτη Ποιότητας για την Κινητικότητα». Η παρουσίαση PowerPoint έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΙΚΥ.

Η παρουσίαση του Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων βρίσκεται ΕΔΩ.

Επίσκεψη στο Ερευνητικό Ινστιτούτο ICRA, Girona, Ισπανία

Επίσκεψη εργασίας στον εταίρο του προγράμματος Leonardo, Ινστιτούτο ICRA (Catalan Institute for Water Research), Girona, Spain (27/5/2012)

Συνάντηση με το Διευθυντή του Ινστιτούτου Prof. Damia Barcelo και τους επιβλέποντες των εκπαιδευόμενων του προγράμματος Leonardo Da Vinci: Jaume Alemany, Head of the R&D&i ICRA's Office, Vicenç Acuña, ICRA Marie Curie Researcher - Resources and Ecosystems Research Area και Sara Rodríguez-Mozaz, ICRA junior researcher - Water Quality Research Area. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της συμμετοχής της κας Μαρίας Παπαδοπούλου, Υπεύθυνης Δράσεων Κινητικότητας Leonardo Da Vinci για Άτομα στην Αγορά Εργασίας στο Erasmus Staff Training Week του University of Barcelona (23/4/2012-27/4/2012).

Συμμετοχή στο CEDEFOP Study Visit “Promoting quality in cross-border mobility”, Zwolle, Ολλανδία

Συμμετοχή της κας Μαρίας Παπαδοπούλου, σε επίσκεψη μελέτης του CEDEFOP για στελέχη εκπαίδευσης και κατάρτισης με τίτλο “Promoting quality in cross-border mobility”, (21-24 Μαρτίου 2011), Zwolle, Ολλανδία.

Η επίσκεψη μελέτης διοργανώθηκε από την Ολλανδική Εθνική Μονάδα Συντονισμού του ευρωπαϊκού προγράμματος Leonardo Da Vinci σε συνεργασία με το CINOP, ερευνητικό και συμβουλευτικό κέντρο για θέματα Δια Βίου Μάθησης. Η επίσκεψη μελέτης είχε ως αντικείμενο την διασφάλιση ποιότητας στην οργάνωση και υλοποίηση δράσεων διακρατικής κινητικότητας.

Το CEDEFOP Study Visit Group Report «"Promoting quality in cross-border mobility" είναι διαθέσιμο ΕΔΩ.